Stoofperen met boterzacht rundvlees en aardappelpuree
Dessert peer

Ingrediënten

  • 200 gram uitgelekte Strien’s Stoofperen (gekoelde emmer) of Toffe Peertjes Stoofpeer (stazak buiten koeling houdbaar)
  • 2 biefstukjes van de zij-lende
  • 50 gram roomboter
  • 250 gram kruimige aardappels
  • 500 ml volle melk
  • 5 bieslooksprietjes
  • snufje zeezout (eventueel met kruiden)
  •  versgemalen peper

Stoofperen met boterzacht rundvlees en aardappelpuree

Een heerlijke avondmaaltijd met stoofperen, boterzacht rundvlees en aardappelpuree. Genieten van Hollandse stoofperen.  

  1. Schil, was en halveer de aardappelen. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  2. Giet de aardappelen af en stoom ze, in de pan met deksel erop, op een laag vuurtje droog.
  3. Meng en stamp de aardappels met de melk en breng op smaak met  peper en zout.
  4. Bestrooi de biefstukken met peper en zout en bak ze op hoog vuur ongeveer 3 minuten aan beide kanten in de boter.
  5. Laat het vlees op laag vuur doorgaren tot de gewenste gaarheid is bereikt. Ga uit van ca. 4 minuten voor een medium biefstuk.
  6. Verwarm de Toffe Peertjes Stoofperen in hun eigen vocht.
  7. Verdeel de puree over 2 borden en leg hierop de biefstukjes.
  8. Leg de warme stoofperen erbij en garneer met wat gesneden bieslook en zeezout.

Tips:

  • Serveer er een frisse, groene salade bij met wat gesneden stoofpeertjes erdoor. Meng dit alles door elkaar en voeg direct 1 eetlepel halvanaise toe.
  • Wilt u nog sneller klaar zijn, gebruik dan kant-en-klare aardappelpuree.

Geniet van dit Toffe Peertjes recept. Laat ons gerust via facebook of per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uw bevindingen weten. U kunt nu genieten van uw heerlijke ontbijt of lunch!

Mocht u niet de volledige stazak gebruiken, de stazak kunt u hersluiten met de strip en daarna bewaren in de koelkast (beperkte houdbaarheid). Ook de gekoelde emmer is na openen nog enkele dagen houdbaar in de koelkast.